Източник: 24 часа, снимка: Novini.bg27 съдии, прокурори и следователи не

...
 Източник: 24 часа, снимка: Novini.bg27 съдии, прокурори и следователи не
Коментари Харесай

27 магистрати не са обявили влогове и имущество в чужбина, Гешев няма нищо зад граница

 

Източник: 24 часа, фотография: Novini.bg

27 съдии, прокурори и следователи не са оповестили притежавани приходи и имущество в чужбина. Това стана ясно от известие на прокуратурата във връзка компромат против претендента за основен прокурор.

За Иван Гешев обаче инспекцията е посочила, че няма банкови сметки и друго недекларирано имущество.

27-те магистрати и още 11 души от законодателната и изпълнителната власт не са заявили имущество в чужбина, поради което сега са проверявани от Национална агенция за приходите.

На 13 май основният прокурор Сотир Цацаров изискал от шефа на ДАНС цялата информация по отношение на банкови сметки, присъединяване в офшорни компании, притежавани недвижими парцели в чужбина и други вложения от хора, заемащи висши обществени длъжности, които не са декларирани от тях, излиза наяве от известието на прокуратурата.

На 19 юли 2019 година шефът на ДАНС му изпратил справката. В нея било посочено, че общо 11 лица, заемащи висши обществени длъжности в законодателната и изпълнителната власт, имат персонално или посредством свързани или подставени лица банкови сметки, недвижими парцели или друго имущество на забележителна стойност в чужбина. Както и присъединяване в търговски сдружения зад граница, в това число в офшорни компании, които не са декларирани пред КПКОНПИ.

На 15 август шефът на ДАНС изпратил още една информация. Тя се отнасяла за магистратите, които имат банкови сметки и недвижими парцели в чужбина, само че не са ги оповестили пред Инспектората на Висш съдебен съвет. Те били общо 27 съдии, прокурори и следователи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР